Museer

Det kryr av spennende museer i Østfold. Hvis du ønsker en spennende museumsdag med guttungen som elsker fotball, eller en morsom opplevelse i forbindelse med en fotballkamp, kan du for eksempel ta turen til fotballmuseet, mens en dag på Arebekken Bygdetun kan være en fin opplevelse for hele familien på en fridag med flott vær.

I tillegg finnes det en rekke andre flotte museer. Vi vil her introdusere noen av dem.

Fotballmuseet

Ullevål Stadion

Fotballmuseet er et must for alle fotballinteresserte. Faktisk har museet to avdelinger, en avdeling på Ullevål Stadion og en avdeling på Fredrikstad Stadion. Museet åpnet i 2002, men fikk sin avdeling på Fredrikstad Stadion i 2007.

Museet er en attraksjon for alle fotballentusiaster i Norge. Her vil du ikke bare få oppleve Oslos og Fredrikstads fotballhistorie, tvert imot, her blir hele landets fotballhistorie presentert.

Avdelingen i Fredrikstad har beliggenhet på Nye Fredrikstad Stadion. Med et besøk her vil du få oppleve massevis av interaktive opplevelser, hvor flere av dem er spesielt egnet for barn. Her bugner det nemlig av opplevelser. Her kan både du og guttungen få oppleve å bli intervjuet på direkten på TV2, teste hvilken styrke dere kan skilte med ved straffe i «straffeautomaten», samt teste ut publikumsopplevelsen på tribunen i kampens hete.

Dette er en opplevelse som garantert vil få både deg og barna til å smile og le.

Arebekken Bygdetun

Hyggelige Arebekken Bygdetun var opprinnelig en husmannsplass som lå under Prestegården. Bygdetunet har historie tilbake til 1723. Her vil du få oppleve et bygdetun med ulike bygninger som blant annet består av våningshus, låve og stabbur, i tillegg til et gammelt bekkekvern med et liggende vasshjul og en gammel smie som riktignok er restaurert.

Avtal tid for et besøk med omvisning, og bli med på en historie tilbake i tid. Du vil nemlig få anledning til å gå inn i bygningene, og oppleve interiør og innbo bevart som det en gang var – en riktig så spennende opplevelse for alle historieinteresserte og for alle som ønsker en spennende dag sammen med barna.

Kystmuseet Hvaler

Det sies at Hvaler trolig var den første delen av dagens Norge som ble befolket etter at isen hadde trukket seg tilbake og Skandinavia endelig ble isfritt. Det antas at jegere og folk trakk nordover i takt med at isen trakk seg tilbake for å jakte etter fisk, sjødyr, fugl og vilt.

Et av museene på Hvaler er Kystmuseet Hvaler som byr på spennende opplevelser for både store og små. Med et besøk her vil du få oppleve Ytre Oslofjords kystkulturhistorie. Museet har beliggenhet på Nordgården som ligger flott til mellom knausene på den vakre øya Spjærøya.

Her vil du få oppleve et vakkert naturlandskap med bygninger, jordbruk- og fiskeredskaper, hager med epletrær, samt en rekke kulturskatter for alle som tar turen innendørs.

Kystmuseet er perfekt for alle med barn. Her tilbys nemlig barnevennlige aktiviteter og Barnas Museumsstafett hver dag i løpet av skoleferien. Her bys det altså på lek og moro for barna, samtidig som de vil få lære om hvordan livet på gården og livet ved sjøen var i «gamledager».

Frøkengården på Hvaler

Frøkengården på Hvaler er Hvalers andre store stolthet når det kommer til museer. Dette er en velbevart kulturskatt, hvor tiden har stått aldeles stille. Frøkengården ligger godt tilbaketrukket ved et veikryss ved Korshavn, og med et besøk her vil du få oppleve et autentisk hjem med historie tilbake til 1700-tallet. I tillegg til et spennende innendørs interiør, skjer det også mye spennende i hagen her på sommerstid. Her kan du nemlig få oppleve alt fra konserter og kulturarrangementer til barnas dag med leker, rebuser og aktiviteter.

© 2019: Turtips.net | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
Privacy Policy