Husk mobilen før du legger ut på tur

Østfold er et flott område i Norge med en rekke aktiviteter og kulturelle severdigheter. I tillegg er det et flott utgangspunkt for lange spaserturer, både på tilrettelagte stier og i marka. Både i Halden, Rygge, Moss og ved Solbergtårnet finne man startpunkt for “de utvalgte”, som er en gruppe gang- og sykkelstier som tar deg med på en fantastisk tur gjennom flott natur. Her venter nye opplevelser rundt hver sving.

De utvalgte er stier som Østfold fylkeskommune og de lokale kommunene sammen har satt i stand for å gi både lokalbefolkning og besøkende en mulighet for å oppleve det vakre området uten at man må være erfarne turmennesker. Her er alle velkommen både til fots, sykkel eller i rullestol. Langs stiene finner man både serving, toalett og utallige rasteplasser. Flere av dem er også satt opp slik at man kan ta med seg egen mat og stoppe opp for litt grilling underveis.

Gratis wifi til alle

Både kommuner og fylkeskommunen ønsker å oppfordre innbyggere og besøkende til å benytte seg av De Utvalgte så ofte som mulig. For å gjøre det hele litt mer attraktivt og enklere å skulle få med seg hele familien ut på tur, har man lagt opp en rekke wifi spots underveis. Her kan alle som har med seg mobilen logge seg på helt gratis. Dermed kan man måle egen hastighet, kalorier og antall kilometer man har lagt bak seg.

Når man kommer fram til rasteplassene står man selvsagt fritt til å benytte wifi til andre nettaktiviteter også. Så ha det i bakhodet neste gang det er vanskelig å skulle rive barna bort fra skjermen, eller overbevise far i huset at han tåler å gå glipp av en fotballkamp i ny og ne. Nå trenger de ikke det lengre. Vel framme på rasteplassen, eller underveis i løypene, kan man sjekke mail, sette et spill på oddsen, eller prøve lykken på spilleautomater på nett. Nettspill har de siste årene tatt helt av i Norge, og selv om vi skjønner spenningen med å spille på nettcasinoer som LeoVegas og andre, er det utrolig viktig at man finner tid til å komme seg ut og i aktivitet.

Mange sliter i dag med spillegalskap, og mye av grunnen til dette er at man blir sittende hjemme foran skjermen. Vi er rett og slett ikke like flink til å komme oss ut lengre slik vi var før, men husker man å ta med mobilen, er det ikke lengre noen grunn til å ikke komme seg ut. Man kan i dag spille på mobilen, dele opplevelser med venner på facebook og sjekke nyheter, med mer. Dermed kan du være på nett selv når du er ute og nyter vår flotte natur. Husk at det viktigste er ikke hvor langt du går eller hvor fort du går. Det viktigste er at du kommer deg ut av huset og er i en viss aktivitet.

6 av 10 ønsker mer tid i skog og mark

Ifølge en undersøkelse utført på bestilling av Den Norsk Turistforening, sier seks av ti nordmenn at de gjerne skulle tilbrakt mer tid i skog og mark. Dette er meget gode tall og beviser at vi nordmenn fortsatt har et nært forhold til turer i flott natur. Vi har bare gått oss litt fast i hverdagen og vi har helt klart latt teknologien ta altfor mye overhånd. Det er dog ikke noe problem lengre om man legger turen til Østfold og De Utvalgte.

Her på Turtips.net brenner vi for gode turer i guds frie natur. Om du vet av andre kommuner eller tettsteder som også har lagt til rette for turgåere slik de har i Østfold, vil vi gjerne vite om det slik at vi kan hjelpe til med å spre det glade budskap til alle våre lesere.

© 2019: Turtips.net | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress
Privacy Policy